Vi skriver morsomme kuriøse saker om dyr og mennesker med oppsiktsvekkende kvaliteter og tilknytninger hele året. Om sommeren får de merkelappen «agurker».

I tillegg til å være best på nyheter, sport og underholdning, skal VG også være til nytte og underholdende.

I papiravisen og på VG Nett er det en mengde forferdelige historier om dødelige kriger og politisk betente konflikter i Norge og resten av verden. I tillegg vil mange mene at det er for mange beretninger om ulykker, sykdom, tørre tall og høyt utdannede mennesker i dress.

Blant de som måtte mene det er det tyst som i graven. Men så fort vi skriver saker som er til å le av, more seg med eller som er av den underholdende sorten, er hylekoret i gang. Gjennomgangsmelodien til koret er at den såkalte agurktiden er i gang eller gjør seg gjeldende som aldri før.

Det er feil.

Da er det i så fall agurktid hele året. Tidligere i år hadde VG Nett en bred omtale av anda til Jens Stoltenberg. En stokkand hadde slått seg ned på verandaen til statsministerboligen, lagt egg og skulle klekke. Stoltenberg selv la ut et bilde på Facebook-siden sin og samlet inn forslag til hva han skulle kalle dyret.

Landets statsminister vant ikke bare dyreelskernes hjerter, men skapte glede og engasjement langt ut over Arbeiderpartiets partigrenser. Flere så ut til å glemme at han kort tid i forveien hadde nektet kong Harald å dele ut Krigskorset, og hisset på seg nasjonen Norge.

Hadde historien skjedd i disse dager, ville den blitt kalt en agurk. Det var imidlertid ikke mangel på kritikk da VGTV sendte direkte fra endenes ferd ut av Stoltenbegs blomsterkasse. Men «agurk» ble historien aldri omtalt som. Ufortjent, for det er lenge mellom så gode agurker.

Agurktid er navnet på den tiden av året da samfunnet nærmest sto stille og det knapt var annet i avisspaltene enn omtaler av prisen på grønnsaker. Den tiden var om sommeren. Den var nå. Men det var før, og det er lenge siden.

For vårt moderne samfunn står ikke lenger stille om sommeren. Det er mer bevegelig enn noen gang. Når det norske folk flytter på seg skjer det hendelser som har offentlighetens interesse og som snur grupper eller enkeltmenneskers liv på hodet. Det blir nyheter, og der skal VG være best i Norge.

Også om sommeren fyller drap, ulykker og internasjonale revolusjoner nyhetsbildet sammen med norske idrettsutøveres imponerende prestasjoner på sykkelsetet. Det er nok å skrive om for norske journalister.
I tillegg skal vi som nevnt fortsatt være til nytte og underholde. Som livet selv kombinerere vi det trivielle og det vesentlige, det banale og det alvorlige, det lødige og det sorgmodige.

Kall gjerne underholdningen for agurker. En god middag inneholder også grønnsaker, og VG-huset har som mål å servere deg flere måltider gjennom hele døgnet i hele sommer. Så les oss, se oss og følg oss.

Bon appétit.

Mads A.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende