Det beste som kan skje Dominique Strauss-Kahn (62) nå er at han blir husket som en gammel utro ektemann.
IMF-US-CRIME-FRANCE-COLLAPSE-FILES

Spørsmålet er om en slik mann, som er tatt med buksene så til de grader langt nede, kan være presidentkandidat i Frankrike.

Krefter i det franske sosialistpartiet har den siste tiden gjort alt annet enn å stille det spørsmålet, og heller jobbet med å sikre Strauss-Kahn et kandidatur til jobben.

Hans partifelle Michelle Sabban sa nylig at partiet burde utsette nominasjonen av kandidater til primærvalget. Fristen er onsdag denne uken, og i dag melder det amerikanske nettstedet Mediaite at de har kilder på at Strauss-Kahn ikke har noen umiddelbare politiske planer. De skriver at han ikke vil stille til valg fordi det «det ikke ligger i kortene akkurat nå».

Det det egentlig betyr er at 62-åringen ikke ønsker å stille som presidentkandidat fordi han nylig jokket seg inn brennhet sexskandale. For det er hevet over enhver tvil, rykte eller vitnebeskrivelse at dette er en sexskandale så god som noen:

Den gifte toppsjefen i Det internasjonale valutafondet (IMF), Dominique Strauss-Kahn har lagt en annen kvinne på rygg bak den samme kroppsdelen til kona.

På godt norsk heter det utroskap. På fransk er ordet infidélité. Og det har vært hovedoppslag i aviser og nyhetssendinger over hele verden. Om dette var en voldtekt av en stuepike, ufrivillig sex mellom en horekunde og en prostituert eller noe annet strides de involverte og enkelte lærde om.

- Sexen var frivillig, er Strauss-Kahns mer eller mindre flatterende forsvar.

Før pengefondsjefen investerte sin kjønnsvaluta i en stuepike fra Guinea, var han ansett for å være en av de absolutt beste kandidatene til å bli Frankrikes neste president. Det kan bli vanskelig nå.

Når det er sagt, viser en mengde statistikk at over halvparten av oss har vært utro mot vår partner én eller flere ganger.

Så kanskje han har en fair sjanse. Hva tror du?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende