Olje- og energiminister Ola Borten Moe kastes ikke til ulvene. Han oppsøker dem selv, og slår seg ned blant dem.

Senterpartiets Ola Borten Moe er regjeringens nye olje- og energiminister.

Tidlig torsdag kveld var det lite plass til overs på Stopp Pressen, vannhullet i VG-husets førsteetasje i Akersgata, like bak Tinghuset i Oslo sentrum.

Til stede var som vanlig stort sett bare journalister fra hovedstadspressen, sultne på å slukke tørsten etter det siste som var av sladder i Medie-Norge. Vi drakk noen øl sammen og snakket om nyheter vi hadde rapportert om i uken som gikk.

En av disse nyhetene var nyansettelsen av Ola Borten Moe som olje- og energiminister.

Og før vi rakk å skryte nok av at det var VG som først kunne avsløre statsrådsbyttet, kom hovedpersonen selv inn døren. Statsråden, den øverste ansvarlige sjefen i Det kongelige Olje- og energidepartement, hadde tatt turen det lille kvartelet ned til Stopp Pressen.

Ingen av journalistene som var der fikk vite hvilken nyhet Senterpartiets 34-årige kronprins bar med seg. Han kom nok rett fra budsjettforhandlinger i regjeringen.

Forhandlinger som må ha blitt lagt til side for å gi plass til å sedimentere det rødgrønne kompromisset om å ikke gå inn for konsekvensutredning  om oljeboring utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.

Mens Ola Borten Moe satt blant Oslos mest sultne nyhetsjournalister, visste han derfor at de om kort tid skulle skrive politisk historie innefor hans fagfelt. Kvinnene ved mitt bord hadde akkurat konkludert med at han er svært kjekk til statsråd å være, da nyheten sprakk:

NRK hadde fått det bekreftet, og Norsk Telegrambyrå sendte ut hastemelding. Meldingen gjorde den høye og mørke gårdbrukeren av en olje- og energiminister til landets mest ettertraktede intervjuobjekt akkurat da.

Jeg spratt opp og strenet mot sittegruppen han satt. En kollega av meg, som også er programmert til å kjempe for at VG Nett skal være først med det siste, gikk på jakt etter oljeministerens kommentar.

Men den dresskledde mannen med de mørke lokkene var borte. Så mye borte som James Bond er når en bombe går av i lokalet han har vært i. Med raske taktfaste skritt slipper han unna i siste sekund. Og han ser seg ikke tilbake.

Det gjorde ikke Ola Borten Moe heller. En av kvinnene ved bordet vårt hadde sett det få minutter tidligere. Statsråden hadde høyrehånden plassert mot det ene øret og telefonen mot det andre. Han hadde tatt på seg jakken, og var på vei ut og vekk.

Først ble vi irritert over at vi ikke fikk ham i tale. Han var jo bare noen meter unna oss.

Deretter frydet vi oss over hans overlegenhet og tilsynelatende kontroll. En kollega av meg mente at Borten Moe hadde gått sidelengs over mål hvis han hadde deltatt i VM på ski.

Flere mente at han må være en kald fisk, og en mann med baller.

Mads A.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende