BERLIN, TYSKLAND: – Det er vanskelig å slå noen med under fem trekk, sier sjakkstjernen Magnus Carlsen (19). Jeg har akkurat spurt ham hvor langt tid han tror det tar å vinne over meg.

qq

De nesten fem hundre kvadratmeterne av det som en gang var Tempelhof Airport her i Tysklands hovedstad gir luft under vingene til motebransjen i Europa.

Ifølge offisielle nettsider er messen «Bread and Butter», som moroa heter, blitt verdens største i sitt slag. Sist gang noen tok seg bryet med å telle, var det hundre tusen besøkende innom. Her er det ikke bare mote, men også brød, smør og sirkus til folket.

I legendariske Berlin Airlifts gamle tilholdssted stiller klesgiganter som Levi’s, Tiger og Bench samt hjemmefavorittene Woolrich og Birkenstock ut – i tillegg til en lang rekke andre.

Jeg gikk gjennom deler av lokalet tidligere i dag og fikk med meg en liten brøkdel av de 550 utstillerne som det sies er på plass. Kommer du til motehimmelen etter din død, kan det fort være at du dukker opp på «Bread and Butter» her i Berlin.

Mange vil kanskje hevde at det norske vidunderbarnet og sjakkspilleren Magnus Carlsen passer like godt inn her som brennesle gjør i en nudistleir. Men 19-åringen er faktisk en av stjernene på motemessen.

Han er klesmerket G-Stars nye frontfigur. Du er ikke alene hvis du synes det er oppsiktsvekkende. Du er heller ikke den eneste som hever øyenbrynene over at Carlsen skal være det sammen med skuespiller, modell og den for lengst detonerte sexbomben Liv Tyler (33).

Man skulle kanskje tro at den norske sjakkspilleren nå bare kan ta det han ønsker fra kleshyllene til G-Star. Det kan han sikkert også, men som han selv sier, så har han fått dekket det klesbehovet han har.

19-åringen forteller meg at han aldri har vært særlig opptatt av klær, og når jeg spør hvordan det var å ligge i fanget til en av Hollywoods lekreste damer, sier han at det var greit…

I tillegg til å promotere klær for G-Star kunne Magnus Carlsen også vært frontfigur for ordet «nøktern».

Tips oss hvis dette innlegget er upassende