GATWICK AIRPORT, LONDON: Mens frøken Melhus ble til Stordalen og giftet seg med sin Petter i Marokko lørdag kveld ble følgende melding lagt ut på Twitter:

”Hjernedød og sexfiksert vulgærdekning av et pompøst bryllup. @VGNettMads må være kongerikets mest patetiske journalist”.

Det var en av de såkalte følgerne mine på nettsamfunnet som satt farge på hva han mener om meg og VG-husets dekning av luksusbryllupet til Petter og Gunhild Stordalen. Også en gammel VG Nett-kollega, en tabloid valp i Dagbladet, fant det for godt å bli indignert over en uskyldig, morsom og spenstig sak om hva bruden hadde gjort før hun traff en av Norges rikeste menn. Utrolig, men sant.

Da jeg forlot ørkenlandskapet med olivenlunder og appelsintrær i eksotiske Marokko, etter å ha laget journalistikk på Norges dyreste og mest luksuriøse kjendisbrylluper gjennom tidende, fikk jeg følgende e-post fra en leser:

”Det er ikke millionene som gir menneskene verdi og rampelys. Det er en myte at de rike har mer makt, status og fornuft enn andre. Media må slutte å spre denne løgnen”, var den strenge beskjeden.

Senderen av eposten tar nesten bare feil. Det er ingen løgn. Det er millionene, i tillegg til også andre faktorer, som gir mennesker rampelys. Disse menneskene, i dette tilfellet Petter Stordalen, blir også gitt en markedsverdi og gjennomslagskraft med bakgrunn i pengebeholdningen de sitter på.

Og for å fortsette oppramsingen, er det ingen myte at rike ofte har mer makt enn oss andre. Penger gir makt. Sånn har det alltid vært og det kommer til å være sånn en god stund til.

Når en liten jordbærselger fra Porsgrunn ber 237 og en halv gjest (det var en baby der også) til Marokko for å feire at han er blitt rik på kjærlighet, skal VG og VG Nett rapportere om det som av mange oppleves som galskap.

Når Stordalen i tillegg bruker rundt 20 millioner kroner på moroa, leier et av verdens beste hoteller for helgen og flyr inn gjestene med et chartret fly med eget Stordalen-monogram på, så er det så oppsiktsvekkende at det har kjendisnyhetens interesse.

Når det sitter profilerte finansmenn, forretningsfolk, redaktører, programledere, artister og topper fra den lisensfinansierte rikskringkastingen vår ombord, så er det også legitimt for et nyhetsmedium å være på plass og rapportere.

I tillegg mener vi det er underholdende for våre lesere å få med seg hvordan norske kjendiser vasser i rikdom, luksus og alkohol mens de soler seg i glansen av hverandre.

Derfor dekket vi Stordalens bryllup. Vi valgte å gjøre det på en humoristisk, spenstig, interessant og tabloid måte med glimt i øyet, i kjent VG-tradisjon. Vi synes det ble best sånn. Og ingen har sagt at hendelsen var så sabla viktig.

Men jeg håper du likte det.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende