MARRAKESH, MAROKKO: Hvis Petter Stordalens fester hadde vært hotellrom, ville de vært luksussuiter.

På vårparten for to år siden kjørte en limousin opp foran hjemmene til mange av Norges mest kjente ansikter. En langt over gjennomsnittlig kjekk mann, i smoking og lakksko, leverte en eske med to masker fra Venezia. Maskene hadde strutsefjær på.

Det var en invitasjon fra Petter Stordalen (47) med beskjed om å være «fabulous». Han skulle ha fest dagen før nasjonaldagen og ville at mennene skulle komme i smoking med åpen skjorte, mens jentene skulle være kledd for å friste…

- Det er greit med fester, men det går en grense, raste naboen til Stordalen etter at hotellkongen hadde sjekket inn halve kjendis-Norge i villaen sin.

Med tanke på hvordan de sosiale sammenkomstene på den kanten har sett ut siden, er det fare for naboen tok feil. At det ikke går en grense.

I helgen er jeg i Marrakesh i Marokko sammen med to kollegaer fra VG-huset i Oslo. Petter Stordalen skal ha fest igjen. Han kommer til å slå på stortromma igjen, men denne gangen er det grunn til å tro at tromma er større enn noen gang. Lørdag kveld gifter han seg nemlig med kjæresten gjennom drøye fire år, Gunhild Melhus (30).

Det er tre år siden Hollywood kom til Norge, nærmere bestemt til Stordalens fasjonable villa på Bygdøy i Oslo. Et «White Party» ga kjendispressen en overdose de ellers bare kan drømme om.

TV-personligheter, artister, foretningsfolk og folk som bare går under betegnelsen «kjendiser» festet ut i de små timer av det som ble kalt «a Night of Temptation». Petter Stordalens tradisjonelle vårfest nådde offentligheten for alvor.

Året etter var det maskeradeball hjemme hos Petter. Det tok såpass av at skilegenden Bjørn Dæhlie testet ut strippestangen som var oppført for anledningen. Det var også her Jan Fredrik Karlsen og Janne Formoe fant sammen igjen etter bruddet de hadde hatt. Mens Dæhlie viste akrobatikk ved strippestangen, imponerte kjendisparet med tungegymnastikk blant champagneskålende venner.

Mens de fleste kjendisene tok veien om den røde løperen og danset seg gjennom blitsregnet, tok ekssnowboarderen Terje Haakonsen og forlegger Erling Kagge sjøveien. De kom seg inn så ingen fotografer fikk øye på dem. For sikkerhets skyld var de var sminket til det ugjenkjennelige.

Det var på dette maskeradeballet at Petter Stordalen fikk så hatten passet av sin egen nabo på Bygdøy. Det var kanskje en av grunnene til at fjorårets togaparty ble lagt til Choice-gruppens hovedkvarter på Frogner i Oslo, bare en liten limousintur fra finansmannens bolig.

- I disse krisetider har vi valgt å gjøre det enkelt for gjestene. Vi ber dem ta på seg et laken og komme, sa Stordalen til VG Nett den gangen.

Da hadde han opprettet en egen nettside for festen, for å inspirere gjestene sine. I kjent stil var gjestelisten, eller kjendislisten, temmelig lang. Timingen var det heller ikke noe å si på. Festen var lagt til natten da Alexander Rybak vant den internasjonale finalen i Grand Prix. Det ryktes at det tok av.

Det er med andre ord duket for tidenes jetzet-bryllup her ved foten av Atlasfjellene nordvest i Afrika. Og det må det bli.

Se og Hør har tidligere omtalt festen i Marokko som «verdens dyreste bryllup». Prisen skal ifølge ukebladet være på 20 millioner kroner. Hvis noen av de 250 gjestene kjeder seg da, er det en skandale. En komplett skandale.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende