MARRAKESH, MAROKKO: Jeg sitter på hotellrommet mitt og ser ut gjennom vinduet for å sjekke om Aladdin er ute og flyr på teppet sitt.

For stedet hvor Petter Stordalen (47) skal gifte seg her ved Atlasfjellene nord i Afrika i helgen er akkurat så eksotisk og eventyrlig som på film. Det er også her Sex og Singelliv 2 ble spilt inn i fjor, og miljøet gjør at jeg lett kan tro på at kvinnekvartetten var i Abu Dabi.

Marrakesh har over én million innbyggere og enkelte ganger kan man tro at alle er ute og går i gatene samtidig. Det er et yrende liv her, med slangetemmere, magedansere og fargerike utsalgsplasser.

Enkelte bygninger og gater er som tatt ut av Torbjørn Egners fortelling om Kardemomme By. Forfatteren selv har også fortalt at han hentet inspirasjon fra nettopp denne byen da han laget eventyret om folk og røvere. Foreløpig tror jeg at loven om å ikke plage andre, men være grei og snill, og at man for øvrig kan gjøre hva man vil, blir fulgt av de fleste her.

Da hotelleier og millionær Petter Stordalen skulle dra på kjærlighetsferie med Gunhild Melhus (31) for første gang, gikk turen hit. Denne helgen er de tilbake for å smis i hymens lenker. Det er derfor jeg er her også. Ikke for å smis i hymens lenker, men for å dekke Norges dyreste bryllup. Festen kommer på rundt 20 millioner kroner.

Marrakesh er delt. Blant en lang rekke luksushoteller er det sparsomme bygninger og trange gater med hyggelige mennesker, som jeg ikke tror har altfor mye mer enn til salt i maten. Men det er av de som bor på luksushotellene at de blir litt mindre fattige enn de ville vært ellers.

Vi betaler for eksempel tre ganger så mye som lokalbefolkningen gjør når vi kjører taxi her. Og det er greit, for det er en fantastisk by vi er blitt sendt til.

Eksotisk er bare fornavnet. Etternavnet kan være Deluxe eller noe sånt.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende